سفارش جنگي استکوار نيکس


 

نويسنده : شهاب سبزي




 
تا چند وقت پيش هيچکس تصور نمي کرد که سياست هاي Square Enix اين شرکت را به انتشار يک بازي RTS غربي وا دارد. Order of War را مي توان نسخه ي RTS بازي Call of Duty ( البته نسخه هايي که مربوط به جنگ جهاني دوم هستند) دانست. بازي شامل دو بخش مي شود که هر کدام از 9 نقشه تشکيل شده اند. در بخش اول کنترل نيروهاي آمريکايي به شما داده مي شود تا در مقابل ارتش آلمان به پيروزي برسيد و در بخش دوم که از بخش اول نفس گيرتر هم هست. کنترل نيروهاي آلمان به شما سپرده مي شود، تا با ارتش روسيه نبردي سنگين داشته باشيد.
مبارزات بازي بر پايه ي فتح نقطه به نقطه ي نقشه ها بنا شده که در آن مي توانيد به فتح مکان هاي اضافي هم بپردازيد تا به امتيازات بيشتر دست پيدا کنيد. معمولا کنترل نيروها در چند مکان مختلف از نقشه به شما سپرده مي شود تا در انتها به نقطه ي نهايي و مرکز استقرار دشمن برسيد. مبارزات اکثراً در مقياس بزرگ انجام مي شوند ولي دوربين بازي سطح وسيعي از جبهه ها را نمايش نمي دهد . در حالي که نيروهايتان در تمام نقاط نقشه در حال مبارزه هستند شما تنها مي توانيد واحدهايي را کنترل کنيد که در آن واحد به شما سپرده شده اند و در اين حال نيروهايي که در مناطق ديگر در حال نبرد هستند را خود بازي برايتان هدايت مي کند. اين امکان براي بازيبازهاي حرفه اي سبک خوشايند نيست اما مي تواند کار را براي بازيبازهاي غير حرفه اي مساعد کند.

در پايين صفحه سمت راست مي توان تعداد يونيت ها و گروه بندي هايشان را مشاهده کرد . در بالاي اين منو هم آمار دقيق تر هر يونيت به شما ارائه مي شود. طبيعتاً در آغاز هر مرحله استفاده از تمام يونيت ها امکان پذير نيست اما با فتح نقاط بيشتري از نقشه کنترل گروه هاي بيشتري به شما سپرده مي شود. در اواخر هر مرحله و هنگامي که به نقطه ي نهايي نقشه نزديک شده ايد يک شمارنده شروع به شمارش مي کند که بايد طي زمان خاصي از خطوطي که فتح کرده ايد دفاع کنيد . براي اين کار هم تنها کافيست يونيت ها را انتخاب کنيد تا به نزديک ترين خط موجود در نقشه اعزام شوند.
خوشبختانه دوربين که از ارکان بازي هاي استراتژي هم محسوب مي شود در Oow خوب کار شده و مي تواند نمايي دلخواه از مبارزات را ارائه بدهد؛ البته اين مساله براي کساني که به نماهاي بسيار دور علاقه دارند کمي فرق مي کند زيرا دوربين بازي از حد خاصي بالاتر نمي رود اما ميزان نزديک شدن به واحدها کاملا راضي کننده بوده و مي تواند تا يکي دو متر واحدها هم پيش برود.
نماي سينماتيک که براي دوربين بازي در نظر گرفته شده يکي از عوامل زيبايي بازي محسوب مي شود. نحوه ي کار به صورتي است که پس از اعمال تمام دستورات به واحدها و هنگامي که مي خواهيد نتيجه ي دستوراتتان را ببينيد با زدن دکمه ي C وارد نماي سينماتيک شويد و مبارزات را مانند يک فيلم سينمايي زنده مشاهده کنيد.
يکي از نقاط ضعف Oow که ممکن است بازيبازهاي علاقه مند به سبک RTS را از خود برنجاند کوتاهي مراحل است .هر کدام از بخش ها شامل 9 مرحله مي شوند که هر کدام از اين مرحل را مي توان در صورت استفاده ي صحيح از منابع تحت اختيار درکمتر از نيم ساعت به پايان رساند! مشکل ديگر بازي درجه ي سختي آن در 9 مرحله ي بخش اول است که نه تنها بسيار آسان بوده بلکه تغيير زيادي هم نمي کند؛ اما بخش دوم در نقش آلمان نسبت به بخش اول چالش و هيجان بيشتري به همراه دارد.

استفاده از ادوات جنگي هوايي و دريايي از امکاناتي است که در جنگ ها به شما سپرده مي شود، ولي متاسفانه نکته اي که سازندگان Wargaming.net فراموش کرده ايد به بازي اضافه کنند کنترل مستقيم اين وسائل است . شما تنها مي توانيد واحدهاي زميني را تحت فرمان مستقيم خود داشته باشيد که البته تنوع اين واحدها قابل قبول است .به علاوه هر کدام از نيروهاي تحت اختيارتان اعم از پياده نظام ، تانک و توپخانه را مي توان توسط امتيازاتي که در طول يک نبرد به دست مي آيند ارتقا بخشيد و برخي از پارامترها نظير قدرت نيروها ، سرعت تيراندازي، قدرت زره و... را تقويت کرد.با اين حال واقعيت کمبود تعداد يونيت ها را نمي توان کتمان کرد، اما از طرفي سيستم کنترل آسان يونيت ها و آپگريد راحت آن ها مواردي هستند که تا حدي ضعف کميت را پوشش مي دهند.
بخش چند نفره ي بازي نسبتاً موفق بوده اما از ضعف هايي هم رنج مي برد . به عنوان مثال تعداد نقشه ها که نبض يک بازي RTS به شمار مي رود در بازي محدود است.در حالت چند نفره به چهار بازيباز اجازه داده مي شود تا در دو تيم دو نفره با هم مبارزه کنند. در مقايسه با بازي هاي مشابه، بخش چند نفره ي بازي مي تواند تجربه اي سرگرم کننده براي بازيبازها باشد چرا که بازي از هر گونه باگ به دور است و تاخير زيادي هم در سرورهاي سرباز وجود دارد که براي بازي راضي کننده است ، اما اين تعداد به هيچ وجه با عناوين Total War قابل قياس نيست. از طرفي در چهره ي سربازها هيچ ابتکاري به چشم نمي خورد و بيش از 90 درصد آن ها قيافه ي يکسان دارند. طراحي محيط خوب و با جزييات کافي کار شده به طوري که با انتخاب نماي نزديک دوربين مي توان جزييات ريز صحنه ها را هم مشاهده کرد. موسيقي بازي زيبا و حماسي نواخته مي شود. صداگذاري شخصيت ها و گزارش لحظه به لحظه ي آن ها بسيار اغراق آميز بوده و اصلا حس بودن در مبارزات را القا نمي کند.با اين حال افکت هاي صوتي مبارزات راضي کننده کار شده و مشکل خاصي ندارد.
Oow يکي از عناوين خوب استراتژي است که تجربه ي مفيدي هم براي شرکت SE به شمار مي رود با اين وجود مي توان با انتشار عناوين غربي بيشتري از سوي SE اميدوار بود.
منبع: نشريه ي بازي رايانه، شماره ي 34.